Bel me terug

Bel me terug

Wij staan je graag telefonisch te woord voor al jouw vragen. Vul onderstaand formulier in, dan bellen wij zo snel mogelijk terug.

Over AKFI

AKFI is een kleinschalig familiebedrijf, ontstaan uit het in 1919 opgerichte Alkmaarse Soda- en Chemische Fabriek. De Alkmaarse Soda- en Chemische Fabriek is destijds opgericht door de heer E.C. Bilars, overgrootvader van de huidige directeur van AKFI.

Contact opnemen

Geschiedenis AKFI

De eerste 45 jaar is het bedrijf vooral gericht op de productie van bleekwater, huishoudammonia en kristalsoda. In 1963 wordt een eerste blaasmachine aangeschaft voor het produceren van kunststof flessen. Door vraag vanuit de markt word besloten om niet enkel voor eigen behoefte kunststof flessen te produceren, maar ook de machines te gaan gebruiken voor derden.

Als in de jaren zeventig de productie van soda en aanverwante producten wordt afgestoten, gaat het bedrijf zich volledig richten op de productie en verkoop van kunststof flessen en toebehoren.

Meer lezen over kunststof flessen?

In 1976 verder onder de naam AKFI

De naam van het bedrijf wordt in 1976 gewijzigd naar Alkmaarse Kunststoffen Flessen Industrie (AKFI). Na jaren van gestage groei, werden de panden van AKFI in 2007 opgekocht door de gemeente Alkmaar. Daar de vierde generatie had aangegeven het bedrijf voort te willen zetten, werd een stuk grond aangekocht op Industrieterrein Breekland te Oudkarspel om zodoende een nieuw bedrijfspand te kunnen bouwen.  De eerste paal werd geslagen op 7 april 2008 en op 7 november 2008 namen wij onze intrek in het nieuwe pand. Heerlijk ruim en overzichtelijk, maar ook een prima locatie om u optimaal van dienst te kunnen zijn.

In zijn bijna 100-jarig bestaan heeft het bedrijf een uitstekende reputatie opgebouwd en is AKFI hét adres geworden voor de productie van kunststof flessen, verpakkingen en aanverwante artikelen. Zolang het geblazen kan worden, kan AKFI het produceren.

Neem voor meer informatie of vragen contact met ons op via het contactformulier of bel naar 0226 341 300.

Contact opnemen

Kunststof flessen

Kunststof flessen

Kunststof flessen in allerlei vormen, maten en kleuren

Sprayers

Sprayers

Voor ieder product een geschikte sprayer

Sluitingen

Sluitingen

De juiste sluiting voor elk product

Maatwerk

Maatwerk

Breed pakket aan mogelijkheden voor maatwerkproductie