Bel me terug

Bel me terug

Wij staan je graag telefonisch te woord voor al jouw vragen. Vul onderstaand formulier in, dan bellen wij zo snel mogelijk terug.

Over AKFI

AKFI is een kleinschalig familiebedrijf, ontstaan uit het in 1919 opgerichte Alkmaarse Soda- en Chemische Fabriek. De Alkmaarse Soda- en Chemische Fabriek is destijds opgericht door de heer E.C. Bilars, overgrootvader van de huidige directeur van AKFI.

Kunnen we je ergens mee helpen?

De geschiedenis van AKFI

De geschiedenis van AKFI begint met een focus op de productie van bleekwater, huishoudammonia en kristalsoda gedurende de eerste 45 jaar.

In 1963 werd echter een belangrijke stap gezet met de aanschaf van de allereerste blaasmachine voor de productie van kunststof flessen. De vraag vanuit de markt bracht het bedrijf ertoe om niet alleen kunststof flessen voor intern gebruik te produceren, maar ook om deze machines in te zetten voor externe klanten.

In de jaren zeventig werd de productie van soda en aanverwante producten afgestoten, waardoor AKFI zich volledig kon toeleggen op de productie en verkoop van kunststof flessen en aanverwante producten. Dit betekende een verschuiving in de focus van het bedrijf, die het mogelijk maakte om zich te specialiseren en te groeien in de kunststofverpakkingsindustrie.

Meer lezen over kunststof flessen?

 

In 1976 verder onder de naam AKFI

In 1976 werd de naam van het bedrijf gewijzigd naar Alkmaarse Kunststoffen Flessen Industrie (AKFI). Na jaren van gestage groei werden de bedrijfspanden van AKFI in 2007 door de gemeente Alkmaar overgenomen. Aangezien de vierde generatie van het bedrijf had aangegeven hun activiteiten voort te willen zetten, werd er een stuk grond aangekocht op Industrieterrein Breekland in Oudkarspel om een nieuw bedrijfspand te kunnen bouwen. Op 7 april 2008 werd de eerste paal geslagen, en op 7 november 2008 trokken we in ons nieuwe pand. Dit pand bood niet alleen ruimte en overzicht, maar bevond zich ook op een uitstekende locatie om onze klanten optimaal van dienst te kunnen zijn.

 

 

 

Neem contact met ons op

In bijna honderd jaar heeft AKFI een uitstekende reputatie opgebouwd en is het dé bestemming geworden voor de productie van kunststof flessen, verpakkingen en aanverwante artikelen. Zolang het geblazen kan worden, kan AKFI het produceren.

Bij AKFI ontvang je gegarandeerd hoogwaardige producten dankzij ons ISO9001 certificaat. Dit betekent dat wij op een gestructureerde en vooraf gedefineerde manier invulling geven aan kwaliteitsmanagement. 

Neem voor meer informatie of vragen contact met ons op via het contactformulier of bel naar 0226 341 300

Neem contact op

 

Kunststof flessen

Kunststof flessen

Ontdek ons aanbod kunststof flessen

Sprayers

Sprayers

Ontdek ons aanbod sprayers

Sluitingen

Sluitingen

Ontdek ons aanbod sluitingen

Maatwerk

Maatwerk

Ontdek ons maatwerk aanbod

Ik heb een vraag!

Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder en beantwoorden al je vragen.