Bel me terug

Bel me terug

Wij staan je graag telefonisch te woord voor al jouw vragen. Vul onderstaand formulier in, dan bellen wij zo snel mogelijk terug.

Het bewerken van plastic

Het meest besproken onderwerp van de afgelopen jaren; plastic. 

Wat is nu plastic

Plastic is een overkoepelende naam voor kunststof materialen die gemaakt worden van aardolie, aardgas en planten. Plastic bestaat uit polymeren. Dit zijn lange moleculen met steeds dezelfde bouwstenen. We onderscheiden kunstmatige en natuurlijke polymeren.

Kunstmatige polymeren zijn de basis voor kunststof en bestaan uit grote moleculen die door een chemische reactie zijn ontstaan. Dit proces noemen we polymerisatie.

In de natuur komen polymeren ook voor. De meest voorkomende zijn zetmeel, rubber, eiwitten, DNA en de twee hoofdbestanddelen van hout: cellulose en lignine.

 

Soorten plastic

Er zijn 3 verschillende soorten plastic: thermoplasten, thermoharders en elastomeren.

  • Thermoplasten worden zacht wanneer je ze verhit en hebben daarbij het voordeel dat ze makkelijk van vorm kunnen veranderen en dus makkelijk recyclebaar zijn. Denk hierbij aan plastic tassen, speelgoed en piepschuim.
  • Thermoharders houden bij verhitting dezelfde vorm aan. Dit maakt het materiaal slecht recyclebaar en het verbrand niet bij verhitting. Een goed voorbeeld hiervan zijn de handgrepen van je pannen.
  • Elastomeren zijn elastisch en worden bijvoorbeeld gebruikt voor schoonmaakhandschoenen. Omdat Elastomeren elastisch zijn kun je het materiaal uitrekken zonder dat het de oorspronkelijke vorm verliest.

 

Meer informatie

Enthousiast geworden en wil je weten wat AKFI voor jouw bedrijf kan betekenen? Vul dan het contactformulier in of bel naar 0226 341 300.

Neem contact op

Kunststof flessen

Kunststof flessen

Ontdek ons aanbod kunststof flessen

Sprayers

Sprayers

Ontdek ons aanbod sprayers

Sluitingen

Sluitingen

Ontdek ons aanbod sluitingen

Maatwerk

Maatwerk

Ontdek ons maatwerk aanbod

Laatste nieuws

Hoe wij jouw maatwerk kunststof flessen maken

Bij AKFI streven we er voortdurend naar om hoogwaardige maatwerk kunststof flessen te leveren die voldoen aan de unieke behoeften van onze klanten. Maar hoe maken we dat mogelijk?

De voordelen van kunststof verpakkingen voor jouw producten

Ontdek de talloze voordelen van kunststof verpakkingen voor jouw producten. Van duurzaamheid en flexibiliteit tot bescherming en presentatie.

Duurzaamheid in de kunststof flessen industrie

Het recyclen van materialen is een belangrijke stap richting een schonere en groenere toekomst. Bij AKFI dragen we hier aan bij door onze inzet voor de recyclebaarheid van kunststof flessen.

 

 

Duurzame stappen: 400 Zonnepanelen op het dak van AKFI

Bij AKFI blijven we ons inzetten voor duurzame praktijken. We nemen concrete stappen om ons bedrijf milieuvriendelijker te maken. Zo hebben we nu zonnepanelen op het dak geplaatst. 

Het bewerken van plastic

Het meest besproken onderwerp van de afgelopen jaren; plastic. 

Nieuwe website

De nieuwe website is live gegaan! 

ISO 9001 gecertificeerd

Per december 2013 is AKFI ISO 9001 gecertificeerd. Met deze certificering voldoen wij aan de wereldwijde standaard met betrekking tot ons kwaliteitsbeleid.

Ik heb een vraag!

Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder en beantwoorden al je vragen.